ForFarmers is van plan voer te gaan produceren voor herkauwers, varkens en pluimvee
De Nederlandse diervoederfabrikant ForFarmers zei donderdag dat het van plan is om voedselverspilling en alternatieve grondstoffen te gebruiken om nieuwe voeders te ontwikkelen om te voldoen aan de vraag van de consument naar duurzamere landbouwpraktijken. meldde Reuters.
De groep, die voer produceert voor de herkauwers-, varkens- en pluimveesector, noemde een sneller dan verwachte verschuiving in markttrends toen het zijn strategie voor 2025, die voor het eerst in 2020 werd onthuld, herzag.
Om de focus te verscherpen en de maatschappelijke zorgen over onder meer klimaatverandering en dierenwelzijn aan te pakken, Voor Boeren gaat een nieuwe organisatie opzetten, inclusief de biologische voerdivisie Reudinkom nieuwe voerconcepten te ontwikkelen en op de markt te brengen.
“In Nederland gaan we hiermee aan de slag. Voorbeelden zijn concepten die gebruik maken van alternatieve grondstoffen of meer vochtige bijproducten en reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie verwerken”, aldus ForFarmers in een verklaring.
De groep zei dat het plan van de Europese Unie om haar economie tegen 2050 koolstofvrij te maken, hogere grondstof- en energiekosten, consolidatie van boerderijen en snellere veestapelafbouw en krapper wordende arbeidsmarkt hebben geleid tot overcapaciteit in de voerproductie, waardoor de resultaten onder druk komen te staan.
Nederland, met zijn intensieve rundvee- en varkenshouderij een van ‘s werelds grootste landbouwexporteurs, wil die halveren stikstof uitstoot tegen 2030, aanzetten tot protesten van boeren die boos zijn op plannen die hen zouden kunnen dwingen minder kunstmest te gebruiken en de veestapel te verminderen.
ForFarmers, actief in Nederland, Duitsland, België, Polen en Groot-Brittannië, streeft naar een geconsolideerd rendement op het gemiddeld geïnvesteerd vermogen van ten minste 10% op basis van de onderliggende bedrijfswinst in 2025.
Het zag af van het geven van een leidraad voor het lopende jaar, daarbij verwijzend naar veranderende markten en geopolitieke en economische onzekerheden.
De groep rapporteerde eerder deze maand een daling van 17% in de kernwinst in het derde kwartaal als gevolg van de hete zomer, uitbraken van dierziekten en stijgende energiekosten die het niet volledig kon doorberekenen in de toeleveringsketen.